Hvad er der sket siden vores kick-off?

I starten af projektet sikrede vi, at alle involverede var orienteret om projektet ved at definere ansvarsområder og afslutte alle de nødvendige formaliteter. Vi er glade for, at alle er om bord, og at vi kan komme videre med vores planer.

Da vores team var på plads, begyndte vi at fastlægge referencematerialer. Det er et sæt materialer, der understøtter udviklingen af en værktøjskasse til billeddannelse og til kalibrering. Et referencemateriale er blandt andet PET (polyester). Det er en af de mest udbredte og genanvendte plasttyper. For at bruge det som referencemateriale er vi nødt til at finde måder at nedbryde det til mindre partikler på en præcist kontrolleret måde. Disse små partikler kan så fungere som referencer, når vi undersøger vores indsamlede miljøprøver. Målet er at definere en protokol til fremstilling af disse referencer, som fører til reproducerbare resultater i forskellige laboratorier.

Ud over disse aktiviteter har vi kontaktet relevante virksomheder i plastindustrien for at lære mere om deres behov og anvendelser. Vi indsamler data om sektorspecifikke aktiviteter, der kan frigive mikro- og nanopartikler i miljøet eller føre til direkte eksponering af mennesker. Ved at forstå de forskellige processer og stadier, der er involveret i industrien, sigter vi mod at identificere eventuelle potentielle sikkerhedsproblemer og finde måder at løse dem på.

Hvis du arbejder i plastindustrien, så tøv ikke med at kontakte os. Vi er glade for at udveksle viden og ideer!

Scroll to Top